Verantwoordelijke ergonomische hulpmiddelen

Naast een goede stoel en verstelbare werplek is de juiste inrichting van de werkplek van belang om klachten te voorkomen of te bestrijden. Wij beschikken over diverse hulpmiddelen. Op deze pagina geven we u hiervan graag een aantal voorbeelden.

Ergonomische laptopstandaard

Als uw medewerkers langer dan twee uur per dag werken met een laptop is het verplicht om gebruik te maken van een laptopstandaard (monitorstandaards). Door een juiste werkhouding worden nek-, rug- en schouderklachten voorkomen.

Ergonomisch toetsenbord

Met een verkleind toetsenbord vermindert u de reikwijdte waardoor de spierspanning afneemt bij het gebruik van een muis. Als u veel cijfermatig invoerwerk verricht, kunt u gebruikmaken van een separaat numeriek toetsenbord.

Ergonomische en anti-rsi muizen

De speciale ergonomische muizen van Jac. van Hardeveld Kwaliteit voor Kantoor bevorderen de natuurlijke stand van de hand en pols waardoor de spierspanning afneemt. Daarnaast bieden we alternatieven voor de muis als het gebruik van een gewone muis om gezondheidsredenen niet meer haalbaar is.

Documenthouder

Met een documenthouder plaatst u het te lezen document in dezelfde kijklijn als het beeldscherm, waardoor de nekbelasting afneemt. Bij de plaatsing is het van belang dat de documenthouder vrij op het werkvlak staat tussen beeldscherm en toetsenbord.

Ergonomische monitorstandaards

Uw beeldscherm is optimaal ingesteld als de bovenzijde van de monitor op ooghoogte staat. In deze situatie is de kijkhoek namelijk ongeveer 30 graden. Een grotere kijkhoek geeft meer kans op klachten.

Bekijk ons complete assortiment ergonomische hulpmiddelen.

Ergonomische hulpmiddelen

Belangrijk is dat we samen met de klant kijken naar de meest effectieve oplossing

Een meerderheid van de mensen die last heeft gehad van dergelijke pijnklachten maakt nog steeds geen gebruik van hulpmiddelen.

In onze showroom kunt u alle hulpmiddelen zelf zien en ervaren. We geven u persoonlijk advies over de hulpmiddelen die het beste bij uw situatie passen en het meest doelmatig zijn.

Maak een afspraak Of bel direct: 0318 540 840

U kunt bij ons de hulpmiddelen testen op uw eigen werkplek