Verstelbare bureaus

Alleen een bureaustoel is niet voldoende om in een goede werkhouding te werken. Nog steeds wordt het belang van een goed bureau regelmatig vergeten. Een bureau dat te hoog of te laag staat ingesteld, veroorzaakt een overbelasting op de spieren in de nek, schouders en armen. In de praktijk blijken veel bureaus niet of lastig instelbaar.

Bureau met instelbare hoogte

Volgens de normering moet ieder bureau instelbaar zijn tussen de 60 en 82 centimeter. Bij een zit/sta tafel varieert de hoogte zelfs van 60 tot 125 centimeter. Experts adviseren het gebruik van een zit/sta tafel omdat de afwisseling tussen zitten en staan gezonder werkt dan aan een gewoon bureau. Al deze verschillende ergonomische werplek oplossingen vindt u in onze showroom.

Bureauafstelling

De juiste hoogte van een bureau wordt bepaald nadat de bureaustoel op de juiste manier is ingesteld. Hierbij geldt dat de hoogte van de armleuning van de stoel gelijk is aan de hoogte van het bureau.

Zelf instellen van uw bureau of werkplek

Bureaus zijn in grote lijnen op drie manieren te verstellen: handmatig, met een slinger of elektrisch.

Een handmatig verstelbaar bureau is met name geschikt voor een werkplek waaraan één specifieke medewerker werkt. Dit omdat het handmatig instellen van een bureau vaak wat meer inspanning kost.

Een slingerbureau of elektrisch verstelbaar bureau is uitermate geschikt om te gebruiken als flexwerkplekken, omdat de gebruiker deze eenvoudig kan instellen op de juiste hoogte. Zit/sta werkplekken zijn alleen over het algemeen elektrisch instelbaar. Kom langs en neem een kijkje in onze showroom. Hier kunt u de verschillende verstelbare bureaus zelf ervaren.

Uw werkplek of bureau goed in laten stellen
U kunt er ook voor kiezen om uw bureaus door Jac van Hardeveld kwaliteit voor kantoor in te laten stellen. Er komt een ergonomie specialist bij u langs. Deze voert een quickscan uit zodat u weet waar de pijnpunten liggen op uw werkplek. Maak een afspraak.

Kom eens langs en neem een kijkje in onze showroom. Hier kunt u de verschillen zelf ervaren.

Weet u zeker dat u goed zit?!

54% van de Nederlanders heeft last van pijnklachten

Factoren die het meeste invloed hebben op een goede werkplek zijn: temperatuur, verlichting, afmetingen en netheid van de werkomgeving. De bureaustoel heeft met 85 procent de meest invloed.

Maak een afspraak Of bel direct: 0318 540 840

93% van de medewerkers vindt dat een comfortabele en plezierige werkomgeving invloed heeft op de productiviteit