Werkplekinstructie - Preventief

Vooral rug-en nekpijn, gespannen en pijnlijke schouders en RSI/KANS (klachten arm, nek, schouders) komen voort uit een verkeerde werkhouding. Behalve dat de klachten niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van de werknemer, kunnen klachten leiden tot een verlaagde productiviteit en/of langdurig verzuim van het werk. De kosten voor een werkgever kunnen daarmee behoorlijk oplopen.

Ergonomische inrichting van de werkplek

Om dit te voorkomen, verzorgt onze werkplekadviseur bij uw bedrijf een plenaire voorlichting over ergonomisch verantwoord werken. Bewust maken van uw medewerkers is hierbij een belangrijk doel. Vervolgens worden alle werkplekken afzonderlijk afgesteld op de gebruiker.

Een leuke bijkomstigheid is dat de voorlichting zo is ingericht dat u als werkgever gelijk voldoet aan de wettelijke verplichting van artikel 8 van de Arbo-wet betreffende voorlichting beeldschermwerk. Wanneer er na de werkplekinstructie aanpassingen nodig zijn op de werkplek en het advies wordt opgevolgd, dan voldoet u ook nog aan artikel 5.4 van de Arbo-wet ( ergonomische inrichting van de werkplek)

Meer werkplekadvies

- Werkplekonderzoek - Bestaande klachten

Werkplekpaspoort

Met persoonlijke tips en verbeterpunten

Maak een afspraak Of bel direct: 0318 540 840

Elke medewerker ontvangt na afloop een werkplekpaspoort met daarin persoonlijke tips en verbeterpunten voor de werkplek