25-4-2012

Hofleverancier sinds 1998

De Hofleveranciers van Veenendaal
In de serie ‘De Hofleveranciers van Veenendaal’ worden de bedrijven uit Veenendaal met een Koninklijke onderscheiding beschreven. Veenendaal kent één bedrijf met het predicaat Koninklijk en vier bedrijven met het predicaat Hofleveranciers. Deze week wordt het laatste hoffelijke bedrijf aan u voorgesteld.

Hofleverancier Jac. van Hardeveld Kwaliteit voor Kantoor
Jac. van Hardeveld is al vier generaties lang een familiebedrijf. In 1898 begon Jac(ob) van Hardeveld in de Hoofdstraat in Veenendaal een Kunst- en Boekhandel. De zoon van Jacob, Cees van Hardeveld, nam in 1935 de winkel over. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de zaak flink. In de jaren vijftig begon Cees van Hardeveld met de verkoop van kantoorartikelen. Zijn zoon, Bert van Hardeveld, kwam in 1984 aan het roer van de boek- en kantoorvakhandel. In 2009 is de 4e generatie, Bas van Hardeveld toegetreden en sinds 2011 mede eigenaar van de nieuwe zaak op het industrieterrein de Batterijen, Jac. van Hardeveld Kwaliteit voor Kantoor. In augustus 2011 kwam er een einde aan de verkoop van de boeken en kantoorartikelen in het centrum van Veenendaal, waar het 114 jaar geleden allemaal begon.
Anno 2012 bedient Jac. van Hardeveld de klanten in Veenendaal en de wijde omgeving vanuit een mooie showroom en kantoor. Hier kan men terecht voor een compleet aanbod aan kantoorartikelen, print- en scanoplossingen, presentatiemiddelen en kantoormeubilair. Voor bij u thuis en op kantoor. Kenmerkend is en blijft het persoonlijke contact en advies.


Interview Bas van Hardeveld:
1) Jac. van Hardeveld is hofleverancier, wat houdt dat precies in?
In 1998 vierden wij het honderdjarig bestaan van onze onderneming. Hierbij kregen wij het predicaat Hofleverancier. Wij voeren dan ook trots het Koninklijke Wapen. Dit predicaat krijg je niet zomaar, hier is wel het één en ander aan vooraf gegaan. De aanvraag procedure startte een jaar van te voren. Wat wel leuk om te vertellen is, is dat wij het eerste Veenendaalse bedrijf waren met deze fantastische onderscheiding.
2) Wat betekent het voor uw bedrijf dat u hofleverancier bent?
Door onze goede reputatie in de regio en onze continuïteit en kwaliteit is deze onderscheiding een kroon op onze succesformule. Voor ons betekent dit betrouwbaarheid voor onze jarenlange trouwe relaties. We zijn zeer gehecht aan langdurige samenwerkingen zowel met onze klanten, met onze leveranciers als met onze medewerkers.
3) Wat is de relatie van Jac. van Hardeveld kantoorartikelen met de koninklijke familie?
Wat wel leuk is om te melden, is dat Prins Bernhard het NRC bij ons kocht wanneer hij overnachtte in het Koetshuis (tegenwoordig Residence Rhenen). Wij wisten dan exact wanneer hij weer in de buurt was en dit gebeurde een aantal keer per jaar.
4) De koninklijke familie komt 30 april naar Veenendaal, bent u betrokken bij dit bezoek?
Wij zijn zeer vereerd dat de koninklijke familie naar Veenendaal komt op 30 april. Wij vinden dit erg leuk en goed voor Veenendaal qua landelijke PR. Ook hopen we voor de bewoners dat dit een gezellige dag wordt!